Sport & Vrije tijd

Sportief en gezellig verlopen Luctor Open

ALMELO - Van zaterdag 13 tot zondag 21 juli was er volop vertier op en rond de tennisbanen van Luctor et Emergo aan de Willem de Clercqstraat. Het Luctor Open Toernooi vond plaats en deze keer was het thema de Olympische Spelen. Er was een fraaie schotel met kooltjes gemaakt en daar werd de olympische vlam ontstoken. Overal waren vlaggetjes van vele verschillende landen opgehangen en de spelers konden tegen inlevering van een munt een plankje met Franse lekkernijen ophalen. Tijdens de prijsuitreikingen mochten de tennissers plaatsnemen op een ereschavot.

“We hadden ruim 300 inschrijvingen en daarmee was de maximumcapaciteit wat er mee kan doen wel zo ongeveer bereikt”, vertelt Luca Ripolli namens de wedstrijdleiding. De eerste dagen viel er af en toe een buitje en op zaterdag de 20e raakten de tennissers aardig verhit door de hoge temperaturen, maar daar sloeg iedereen zich goed doorheen. Op zondag werden de finales gespeeld. Heel veel mooie partijen kreeg het publiek voorgeschoteld. Af en toe moest het spel eventjes stil gelegd worden vanwege de regen en water op de gravelbanen. Het liep daardoor een beetje uit, maar uiteindelijk konden alle partijen op zondag uitgespeeld worden.

Samuel van Middendorp was met zijn 13jaar de jongste speler aan het toernooi. Hij bereikte meerdere finales. De oudste deelnemer, Hans Knobbe ( 85), speelde in categorie acht samen met Pieter Vierhout. Ze wonnen de finale. “Zolang ik nog steeds plezier aan het spelletje heb, ga ik gewoon door”, geeft Hans aan. Al met al een gezellig toernooi waar iedereen met genoegen op terug kan kijken, ook de wedstrijdleiding is dik tevreden.